Historie

De Geschiedenis van stukadoorsbedrijf de Koning b.v.

De Heer Jacobus de Koning startte op 25 jarige leeftijd zijn eigen bedrijf. Hij was afkomstig uit Edam en had het vak van zijn vader geleerd. In 1937 vestigde hij
zich als zelfstandige in Hoorn.
Het personeelsbestand groeide na de oorlog uit tot zo’n 60 man. De werkzaamheden bestonden toen uit het traditionele stukadoorswerk, lijst en ornamentwerk, betonemaille en vloeren. In 1950 verhuisde het bedrijf van diverse kleine pandjes naar Achter de Vest 2b.
In 1983 heeft de heer de Koning het stukadoorsbedrijf overgedragen aan zijn twee zoons, R.A.G. de Koning en J.F.C. de Koning. Het personeelsbestand bedroeg toen 15 man.
Door ontwikkelingen van nieuwe materialen en mogelijkheden werden de activiteiten binnen het bedrijf steeds verder uitgebreid. Een voorbeeld hiervan is buitengevelisolatie en akoestische wanden en plafonds.
Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar een nieuw pand op het industrieterrein Hoorn ‘80. Dit pand is verbouwd tot een prachtig kantoor met een showroom en een ruime opslag voor materialen en machines.In 2001 is de heer J.F.C. de Koning met pensioen gegaan en word de directie gevoerd door de heer R.A.G. de Koning. In 2010 treed zoon Rienk de Koning in de voetsporen van zijn vader.
Stukadoorsbedrijf de Koning is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vertrouwde naam voor zowel particulieren als bouwbedrijven.